Σε αυτήν την ιδιωτική βίλα, οι συλλογές πορσελάνης με όψεις ξύλου και πέτρας Treverkever και Stonework δημιουργούν μια αρμονία μεταξύ των χώρων.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την πορσελάνη, οικεία και δημοφιλής για την ομορφιά και την ευκολία της, να καλύπτει  χώρους καθιστικού, χώρους ύπνου και μπάνια, τοίχους ή δάπεδα.  Είναι ακόμα λίγο ασυνήθιστο να την φανταστούμε στην πρόσοψη ενός κτιρίου.

Η Villa LC είναι μια πολυτελής ιδιωτική κατοικία που σχεδιάστηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής DFG Architetti, η οποία επέλεξε να ολοκληρώσει τις εξωτερικές πλακόστρωτες περιοχές και την πρόσοψη του κτιρίου με πορσελάνη.

Καθώς κοιτάζουμε τις εικόνες αυτού του σπιτιού, νιώθουμε σαν να ακούμε το μακρινό μουρμουρητό της θάλασσας και να μυρίζουμε το άρωμα των φυτών κάπαρης, τα οποία περιβάλλουν τα χώρο με το άρωμα τους το καλοκαίρι και “χρωματίζουν” τους τοίχους  από λευκή πέτρα.

Μπορούμε να νιώσουμε τη δύναμη του γύρω τοπίου, τα χρώματα του οποίου επαναλαμβάνονται στα υλικά που επιλέγονται για το αρχιτεκτονικό έργο, ενσωματωμένα τέλεια στο περιβάλλον του.

Τμήμα της πρόσοψης είναι φινιρισμένο με πορσελάνη με όψη ξύλου σε μέγεθος 20×120 cm από τη συλλογή Treverkever. Το ίδιο υλικό επιλέχθηκε για τα σκαλοπάτια που οδηγούν κάτω από τη βεράντα και στις άκρες των παρτεριών.

Το χρώμα που υιοθετήθηκε (Άμμος) είναι ζεστό, σε αντίθεση με το μαύρο που δίνει έμφαση στις ίδιες τις αρχιτεκτονικές μορφές.

Από την άλλη πλευρά, η αντιολισθητική επιφάνεια πορσελάνης με όψη πέτρας της συλλογής Stonework χρησιμοποιείται για την επίστρωση που οδηγεί στην πισίνα υπερχείλισης στον κήπο. Το υλικό έχει ένα μέγεθος 30×60 cm και ανοιχτόχρωμο χρώμα (Λευκό) που προσθέτει φως και πλάτος σε ήδη μεγάλους χώρους.

Για άλλη μια φορά, η όψη πέτρας αποδεικνύει την ευελιξία και την ασυναγώνιστη ευκολία της.

Η απεριόριστη χρήση διαφορετικών υλικών στον σχεδιασμό και τα φυσικά χρώματα είναι ιδανικά για τη δημιουργία επενδύσεων που συνεχίζονται από εσωτερικούς έως εξωτερικούς χώρους, προσφέροντας τεράστιες αρχιτεκτονικές δυνατότητες.

Για την έξυπνη χρήση των διαφορετικών υλικών και τον συνδυασμό τους δείτε τις προτάσεις μας σε πλακάκια με όψη πέτρας https://bit.ly/2Dp10LV και πλακάκια με όψη ξύλου https://bit.ly/2PpZuLR

 

Πηγή: https://bit.ly/3kds1lU