Εκατοντάδες διακριτικές αποχρώσεις και ακανόνιστες επιφάνειες: η ομορφιά των 10×10 cm πλακιδίων με χειροποίητο εφέ, σε 12 φωτεινά χρώματα!

Μικρό, γυαλιστερό, πολύχρωμο και κάθε ένα διαφορετικό. Μιλάμε για πλακάκια σε μαροκινό στιλ, μία από τις τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού που επικράτησε το 2020.

Για αιώνες, μαροκινοί τεχνίτες παράγουν εντυπωσιακά χειροποίητα πλακάκια από τερακότα, με την ίδια μέθοδο, η οποία έχει επιβιώσει έως και σήμερα. Αυτά τα πλακάκια χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία παραδοσιακών μαροκινών μωσαϊκών, όπου τα κεραμικά κομματάκια συναρμολογούνται σε περίτεχνα γεωμετρικά σχέδια: zellige ή zellij.

Το σχέδιο Zellige έδωσε την έμπνευση στον οίκο Marazzi για τη δημιουργία της συλλογής Zellige, μιας συλλογής που γιορτάζει τη μοναδική γοητεία των ελαττωμάτων σε ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων και ποικίλων διακριτικών αποχρώσεων. Θα συζητήσουμε τη συλλογή σε αυτό το άρθρο και θα αποκαλύψουμε πώς αυτά τα πλακάκια είναι τέλεια για την κάλυψη των τοίχων κάθε δωματίου στο σπίτι.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της συλλογής είναι η χειροποίητη εμφάνιση των πλακιδίων, η οποία εμφανίζεται τόσο στις διάφορες αποχρώσεις  μεταξύ των πλακιδίων όσο και στις άκρες τους, οι οποίες είναι ευθείες αλλά ελαφρώς ανώμαλες, σαν να έχουν σμιλευτεί με το χέρι. Αυτά τα εφέ δημιουργούνται σκόπιμα με μια υπερσύγχρονη τεχνολογία που μιμείται χειροποίητα φαγεντιανά είδη.

Ιδανικά για τοίχους μπάνιου, τα πλακάκια της συλλογής Zellige σε μαροκινό στιλ δημιουργούν ομοιόμορφες κάθετες επιφάνειες ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάκριση μεταξύ τοίχων και χώρων, σε μικρό μέγεθος 10×10 cm ή στην έκδοση μωσαϊκού, με κομμάτια σε λοξά σχήματα, διαθέσιμα σε 3 χρωματικές παραλλαγές και 30×30 cm σε μέγεθος.

Όχι μόνο στο μπάνιο: Τα πλακάκια συλλογής Zellige είναι επίσης μια κομψή, βολική λύση για τοίχους κουζίνας. Το γυαλιστερό φινίρισμα τους, με μοναδικές ανωμαλίες που δημιουργούνται σε κάθε πλακάκι, είναι η “τελική πινελιά” στην ποικιλία 12 αποχρώσεων, όπως Gesso, Lana, Salvia, Argilla, Cammello, Carbone, Bosco και Corallo, Cielo και όλα τα χρώματα της θάλασσας.

Οι τάσεις του 2020 προτείνουν επίσης τη χρήση πλακιδίων σε μαροκινό χειροποίητο στυλ για τη διακόσμηση των τοίχων του σαλονιού ως επένδυση από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Χάρη στο γυαλιστερό φινίρισμα των πλακιδίων Zellige, τις ποικίλες αποχρώσεις και τα άνισα σχήματα, το φως φαίνεται να “χορεύει” στους τοίχους, μετατρέποντάς τους σε ιριδίζουσες επιφάνειες. Επιπλέον, μπορούν να δημιουργηθούν άπειροι συνδυασμοί, διαφορετικοί, για να κάνουν κάθε τοίχο μοναδικό και ανεπανάληπτο. Λόγω των διαφορετικών αποχρώσεων των πλακιδίων και των παραλλαγών διαμόρφωσης, για κάθε ένα από τα 12 χρώματα, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε περισσότερα από 70 διαφορετικά πλακίδια για εγκατάσταση.

Τα πλακάκια Marazzi Zellige είναι τόσο ευπροσάρμοστα που ταιριάζουν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα, όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός κεφαλαριού του κρεβατιού σας με ethnic-chic διάθεση. Συνδυάζονται επίσης εκπληκτικά καλά με αντίθετα στυλ, όπως vintage και σύγχρονο, ή κλασικό και ρουστίκ. Επιπλέον, φαίνονται υπέροχα με πλακάκια δαπέδου διαφορετικών ειδών όπως ξύλο, ρητίνη ή κοκκώδες μάρμαρο.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε τις νέες τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση, ανακαλύψτε την μεγάλη μας συλλογή από πλακάκια https://bit.ly/3cEXv14.

Πηγή: https://bit.ly/3odX81C