Υπάρχουν πραγματικά αμέτρητοι τρόποι καθαρισμού των αρμών των πλακιδίων και εάν είστε από αυτούς που δε θέλουν να χρησιμοποιούν χημικά προϊόντα, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές φυσικές μέθοδοι για τον καθαρισμό τους.

Ένα εξαιρετικό βοήθημα είναι μία ουσία που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας: μαγειρική σόδα.

Απλά διαλύστε τη σε άφθονο ζεστό νερό και ρίξτε τη στους αρμούς. Αφού αφήσετε το διάλυμα να δράσει για περίπου δέκα λεπτά, αρχίστε να τρίβετε με ένα σφουγγάρι.

Εάν η βρωμιά είναι ιδιαίτερα επίμονη, συνίσταται να χρησιμοποιήσετε οδοντόβουρτσα ή άλλη βούρτσα για να τρίψετε τους αρμούς. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και ένα συνηθισμένο προϊόν καθαρισμού, έτσι ώστε να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς κ σόδας

Για λευκούς/ανοιχτόχρωμους αρμούς μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υπερανθρακικό νάτριο ένα οικολογικό λευκαντικό που θα κάνει τους αρμούς σας κατάλευκους.

Επίσης εάν δεν έχετε υπερανθρακικό νάτριο στο σπίτι σας, μπορείτε να δοκιμάσετε, για παράδειγμα, οξυζενέ. Ψεκάστε τους αρμούς και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μία οδοντόβουρτσα, η οποία θα απομακρύνει αποτελεσματικά τη βρωμιά και τη σκόνη.

Για όλες αυτές τις μεθόδους, σας συμβουλεύουμε να φοράτε προστασία τόσο στα μάτια όσο και στα χέρια σας.

Ακόμη και το μηλόξιδο είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος κατά της βρωμιάς: αραιώστε το με λίγο νερό και αφήστε το να δράσει για πέντε λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το με ένα βρεγμένο, σε ζεστό νερό, πανί.

Τέλος μία εξαιρετική επιλογή για τέτοιου είδους καθαρισμούς είναι ένας ατμοκαθαριστής. Περάστε τη συσκευή προσεκτικά κατά μήκος των αρμών και μετά ολοκληρώστε τη διαδικασία πλένοντας την επιφάνεια με νερό και ένα συνηθισμένο απορρυπαντικό.

Εάν νομίζετε πως ήρθε η ώρα να ανανεώσετε τον χώρο σας, δεν έχετε παρά να ανακαλύψτε την μεγάλη μας συλλογή από πλακάκια https://bit.ly/3cEXv14.

Πηγή: https://bit.ly/2HHdrVg