Το σπα είναι το ιδανικό μέρος για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κέντρο ευεξίας στον χώρο σας αναδιαμορφώνοντας το μπάνιο σας.

Η ιστορία και οι πολιτισμοί μας έδωσαν πολλά και διαφορετικά μέρη ευεξίας, όπως: πολυτελή ιαματικά λουτρά, αρχαία ρωμαϊκά λουτρά, τούρκικα λουτρά και την φινλανδική σάουνα. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτά τα πολύ διαφορετικά στυλ στο μπάνιο του σπιτιού μας. 

Στυλ σπα 5 αστέρων

Ένας μεγάλος χώρος με τοίχους επενδεδυμένους με μαρμάρινα ή πέτρινα κεραμικά πλακάκια, έναν διπλό νιπτήρα και μεγάλους καθρέφτες, θα σας προκαλέσει την αίσθηση ενός σπα. Για τους τοίχους μπορείτε να επιλέξετε ανοιχτόχρωμα καλύμματα -σε λευκή, χρυσή ή αμμώδη απόχρωση – ή σε βαθύτερες αποχρώσεις, όπως taupe ή σκούρο γκρι. Ένα παράδειγμα είναι τα μάρμαρα Magnifica και κεραμικά πλακίδια με εφέ πέτρας σε μεγάλο μέγεθος 60×180 cm, σε απλή φυσική υφή ή σε 3D έκδοση με ανάγλυφες ρίγες. Εάν ένα μοντέρνο μπάνιο σε στυλ σπα είναι εξοπλισμένο με ντους με κάθετο υδρομασάζ, για να το οριοθετήσετε η συλλογή Magnifica από την Marazzi διαθέτει αυθεντικά ψηφιδωτά και είναι η κατάλληλη για εσάς.

Όπως τα ρωμαϊκά λουτρά

Σε αυτή την περίπτωση, η επένδυση τοίχου του λουτρού πρέπει να είναι μάρμαρο,σε χρωματικούς συνδυασμούς του λευκού-μπεζ, λευκού-γκρι και καφέ-μαύρου. Η κεραμική συλλογή Marazzi Allmarble Wall με μαρμάρινο εφέ προσφέρει σε μορφή ματ ή γυαλιστερών πλακιδίων, πλακάκια σε μεγάλο μέγεθος 40×120 cm. Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να τοποθετήσετε στο μπάνιο ράφια και μικρά τραπέζια, για να βεβαιωθείτε ότι όλα θα είναι πάντα προσιτά. Θα μπορούσατε ακόμη και να προσθέσετε μερικά σκαμνιά, ένα μικρό πάγκο ή – για τους τυχερούς – μια σεζλόνγκ.

Μεσο-Ανατολικές διαθέσεις

Από την άλλη πλευρά, ένα ντους πολλαπλών λειτουργιών με χαμάμ θα μπορούσε να είναι η τέλεια ιδέα για ένα μοντέρνο μπάνιο, με δάπεδα και τοίχους που καλύπτονται πλήρως με μάρμαρο. Οι μεγάλες πλάκες από πορσελάνη σε εφέ μαρμάρου από τη συλλογή Grande Marble Look, η οποία περιλαμβάνει 17 αποχρώσεις μαρμάρου και πέτρας, όχι μόνο είναι ιδανική για την επένδυση του δαπέδου και τοίχου, αλλά σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα έπιπλα, όπως πάγκο με νιπτήρα, ντουλάπια ή μπανιέρα. Το μπάνιο μπορεί να είναι μονόχρωμο, με συνέχεια μεταξύ τοίχων και δαπέδων, ή μπορεί να έχει αντιθέσεις μεταξύ κάθετων και οριζόντιων επιφανειών, με πλακάκια με εφέ μαρμάρου σε περισσότερα από ένα χρώματα.

Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική είναι η σκανδιναβική παράδοση

Η παραδοσιακή φινλανδική σάουνα είναι κατασκευασμένη από ξύλο, οπότε ιδανική είναι η κατασκευή ενός μοντέρνου μπάνιου με πλακάκια με όψη ξύλου. Ο κατάλογος Marazzi προσφέρει δεκάδες συλλογές με πλακάκια με όψη ξύλου, όπως η νέα συλλογή Vero. Εμπνευσμένη από την όψη της βελανιδιάς, η συλλογή Vero έρχεται σε 4 φωτεινές και σκούρες φυσικές αποχρώσεις και σε 2 μεγάλα μεγέθη σανίδων (20×120 και 22,5×180 cm).

Εάν θέλετε και εσείς να διαμορφώσετε ένα μικρό σπα στον χώρο σας, δεν έχετε παρά να ανακαλύψτε την μεγάλη μας συλλογή από πλακάκια https://bit.ly/3cEXv14.

Πηγή: https://bit.ly/364ofX3